Potatismacka


En potatismacka är ett enkelt och gott sätt att använda kokt potatis som blivit över.

Tid: 5 minuter
Ingredienser:
Knäckebröd, t.ex. Leksands rut normalgräddat
Bregott (eller annat smörgåsfett)
Kokt kall potatis (gärna färskpotatis med skal)
Örtsalt
Gör såhär:
  1. Bre knäckebrödet med Bregott.
  2. Skiva den kalla kokta potatisen i 1/2-1 cm tjocka skivor.
  3. Fördela den skivade potatisen på knäckebrödet.
  4. Strö över örtsalt.
Servering: Serveras direkt som den är, gott till ett glas mjölk.
Tips! Koka gärna lite mer potatis än vad som går åt när du väl kokar potatis – framför allt under sommaren när det finns färskpotatis – så kan du göra potatimackor.
Förvaring: Potatismackorna bör ätas direkt.
Omdömen: Jag tycket väldigt mycket om potatismackorna.
Annons

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s