Lätt plockmatsmiddag


En varm sommardag då man inte riktigt orkar stå i köket eller är riktigt sugen på varm mat passar den här lätta plockmatsmiddagen jättebra.

Tid: 8 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser:
1 paket extrarökt skinka à 120 g, t.ex. Lönnebergaskinka extrarökt
1 storpack rostbiff à 250 g, t.ex. Bröderna Nilssons Gourmetgrillade rostbiff
Potatissallad, köpt eller hemmagjord
1 st honungsmelon
1 st påse/kartong körsbär
1/2 st färsk baguette
Smörgåsfett, t.ex. Arla Bregott

Gör såhär:

  1. Rulla skinka och rostbiff till rullar och lägg upp snyggt på serveringsfat.
  2. Lägg upp potatissalladen i en skål.
  3. Dela melonen på mitten och forma bollar med kuljärn. Har du inget kuljärn går det bra att skära melonen i kuber. Lägg upp melonen i en skål.
  4. Skölj körsbären och lägg upp i en skål.
  5. Skiva baguetten och lägg upp på ett brödfat.
  6. Ställ fram smörgåsfett på bordet.
Servering: Serveras som det är i flera skålar. Var och en får plocka själv.
Tips! Variera gärna plockmatsmiddagen med andra frukter och bär eller med annat kött, t.ex. salami.
Förvaring: Rester plastas in och förvaras i kylskåp. Hållbarhet 3-4 dagar.
Omdömen: Alla tyckte mycket om den lätta plockmatsmiddagen.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s