Karamelliserade saltrostade mandlar


Karamelliserade mandlar är gott i sig men gjorda på saltrostade mandlar blir de nog ännu godare. Kombinationen av sött och salt gör att det är svårt att sluta äta.

Tid: 20 minuter
Portioner: 1 dl mandlar
Ingredienser:
1 dl strösocker
30 g smör
Gör såhär:
  1. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Sprid ut strösockret jämnt i en vid tjockbottnad kastrull. 
  3. Smält försiktigt sockret utan att röra tills det fått en lätt gyllene färg. Istället för att röra kan du skaka kastrullen då och då för att sockret ska smälta jämnare. Var försiktig så att du inte bränner sockret.
  4. Lägg i mandlarna och smöret och rör om tills mandlarna är helt täckta med det smälta sockret.
  5. Sprid ut de karamelliserade mandlarna på den bakplåtspappersbeklädda bakplåten. Separera dem från varandra med två gafflar.
  6. Låt de karamelliserade saltrostade mandlarna svalna innan servering.
Servering: Serveras som de är eller grovhackade på efterrätter som t.ex. lyxig mjukglassdessert med kola. Det är även gott att hacka några mandlar över filmjölk med färska jordgubbar.
Tips! Lägg upp några av de karamelliserade mandlarna i taget på bakplåtspappret istället för att lägga upp alla mandlar från stekpannan samtidigt och sen separera dem. Annars finns det risk för att mandlarna hinner stelna innan du hunnit separera dem.
Förvaring: Förvaras i kylskåp.
Omdömen: Alla tyckte att de var goda.

Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s