Inlagd sill


Inlagd sill äts i många hushålls både till påsk, midsommar och jul och min familj är inget undantag. Det här är det välbeprövade receptet på den inlagda sillen som äts hos mig tre gånger om året.

Tid: 40 minuter + 1-2 dygn varav 10 minuter arbete
Portioner: 4-5 portioner
Ingredienser:
2 dl vatten
1 1/4 dl ättiksprit
2 hg strösocker
ca. 1 1/2 tsk hel kryddpeppar
1 st rödlök
1 burk à 420 g (med spad) ABBA inläggningssill (eller annan inläggningssill)
Gör såhär:

  1. Blanda vatten, ättiksprit och strösocker i en kastrull.
  2. Koka upp blandningen så att sockret smälter och ta bort från plattan. Låt svalna.
  3. Häll av lagen från sillen och skölj av sillfiléerna i vatten.
  4. Skiva sillen i ca. 2 cm breda bitar.
  5. Skala och skiva löken.
  6. Stöt kryddpepparkornen grovt i mortel.
  7. Häll upp den kalla inläggningen i en burk med lock.
  8. Lägg i sillen, löken och kryddpepparn. Rör runt med en gaffel och sätt på locket.
  9. Ställ in sillen i kylskåp och låt stå 1-2 dygn.


Servering: Serveras med kokt potatis, gräddfil och kokt ägg.
Tips! Blanda i lite hackad dill – det ger både god smak och fin färg.

Gör gärna dubbel sats då den håller i flera dagar – det gör vi till oss tre som äter sill här hemma.

Förvaring: Förvaras i kylskåp i burken med locket på. Hållbarhet ca. 1 vecka.
Omdömen: Alla förutom min lillasyster tycker väldigt mycket om den här inlagda sillen.
Annonser

Kommentera här och låt mig veta vad du tycker och tänker! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s