Den här kolasåsen är precis lagom och perfekt i både konsistens och smak. Ringlad på glass är den helt underbar.
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 portioner
Ingredienser:
150 g rårörsocker
25 g honung
115 g vispgrädde
190 g ljus sirap
1 tsk havssalt
Gör så här:
- Ställ en tom kastrull på spisen och låt bli varm.
- Strö i rårörsockret och rör om tills sockret börjar smälta något eller få en lite mörkare ton.
- Sänk värmen och häll i resten av ingredienserna i den ordning de står ovan.
- Låt kolasåsen koka en stund tills den har en temperatur på 105-107 grader C. Kolasåsen kommer att se väldigt rinnig ut men den blir tjockare när den kallnat.
- Häll kolasåsen i en burk med lock och låt kallna.
Servering: Servera kolasåsen med glass eller någon annan god dessert.
Tips! Om såsen är för hård id servering kan den värmas upp något i vattenbad.
Förvaring: Förvara kolasåsen i burken i kylskåp. Ta fram i god tid innan användning.
Omdömen: Alla tycker om den här kolasåsen!
Så det var hit du flytta bloggen xD
And oh god den där kolasåsen var farligt God! ~♡
GillaGillad av 1 person
Så roligt att du hittade hit! 💛
GillaGilla