Det här receptet på vegolasagne kommer från min mammas arbetskamrat Joakim.
Tid: En timme
Portioner: 4 portioner
Ingredienser:
10 färska eller förkokta lasagneplattor
400 g bladspenat
1 st gul lök
2 st vitlkösklyftor
1 msk olivolja
4 dl crème fraiche
400 g krossade tomater
1 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
1 st (400 g) zucchini
4 st färska tomater
2 dl riven parmesan
Salt
Peppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 225 grader C.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna med olivoljan. Fräs löken utan att den tar färg.
- Lägg i spenaten och fräs ytterligare en stund. Smaka av med salt och peppar.
- Ta stekpannan från värmen och rör ner crème fraiche.
- Blanda krossad tomat och oregano i en separat skål. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Skiva zucchinin och tomaterna i tunna skivor.
- Varva spenatblandning, lasagneplattor och tomatröra i en ganska liten ugnsform.
- Toppa med zucchini- och tomatskivor om vart annat på översta lagret.
- Strö över parmesan.
- Gratinera mitt i ugnen i ca. 35 minuter tills lasagnen är lätt gyllene och pastan mjuk.
Servering: Servera med grönsaker och gärna en god vitlökssås.
Tips! Den här lasagnen ger precis 4 portioner och därför behövs bara en liten form.
Förvaring: Rester kan förvaras i kylskåp 3-4 dagar.
Omdömen: Mamma och jag tyckte det var gott. Pappa och min lillasyster tyckte inte det.
Vegolasagne?! Det är så gott! Kommer absolut att prova det här receptet! 😀
GillaGilla
Ja, visst är det! Det godaste på den här är nästan toppen med gratinerade grönsaker och parmesan… 🙂
GillaGilla